Linsgryta med äpple och kokosmjölk i slowcooker

Detta är mitt första recept i min no waste slowcooking- utmaning. Jag har inventerat min kyl, frys och skafferi och hittar nu på recept som ska göra så jag i större utsträckning använder det jag har hemma. Så linser hade jag, en lök, ett trött äpple och kokosmjölk. Ner med allt och detta blev SÅ GOTT!!!

Min man som önskar en mer vegetarisk mathållning blev superglad och tyckte att denna var en stor hit 🤩🤩 Du kan använda gul lök och vitlök (som försteks i stekpanna) eller så kör du kryddor för att göra det busenkelt och då preppar du denna rätt på 3 minuter.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.

Linsgryta med äpple och kokosmjölk
6 portioner

3 dl torkade röda linser
1 gul lök, hackad eller 1 tsk lökpulver
2 vitlöksklyftor eller 1 tsk vitlökspulver
1 stort äpple, skalad och grovriven
1 grönsakbuljongtärning, skuren i mindre bitar
4 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
2 tsk garam masala
0,5 tsk chiliflakes
5 dl vatten
1 msk pressad citron eller lime
1 tsk salt

Till servering
Kokt ris
Skivad purjolök eller salladslök
Skivad citron eller lime

Gör så här:
– Om du använder färsk lök och vitlök: fräs på medelhög värme tillsammans med garammasalan i någon minut. Lägg sedan ner det i din slowcooker. Om du använder lök- och vitlökspulver så lägger du bara ner dem direkt i slowcookern tillsammans med resten av ingredienserna.
– Lägg ner alla ingredienser i slowcookern och kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
– Servera med tillbehören.

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris


0 comments on “Linsgryta med äpple och kokosmjölk i slowcookerAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *