Rödbetssoppa med ingefära och citron i slowcookern

den

Nu är det verkligen rödbetssäsong. Jag har varit sugen på att laga rödbetssoppa länge nu så jag hade bunkrat upp med rödbetor och med min nya utmaning no waste slowcooking så blev det här en perfekt starträtt 🙂 Lite torrt bröd blir ett perfekt tillbehör om du steker det med salt och vitlökspulver i en blanding av smör och olja i stekpannan.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Rödbetssoppa med ingefära och citron
6 portioner

8-10 rödbetor, skalade och skurna i mindre bitar
1 potatis, skalad och skuren i mindre bitar
1 gul lök, hackad eller 1 tsk lökpulver
2 vitlöksklyftor, finhackade eller 1 tsk vitlökspulver
1,5 msk färskriven ingefära eller 1,5 tsk malen ingefära
Saften från 1 citron
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Topping
Fetaost
Rostade och saltade solroskärnor

Gör så här:
– Bryn lök och vitlök på medelhög värme i olja i stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
– Lägg ner allt i din slowcooker och kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h.
– Lyft ut rödbetorna och potatisen och lägg i en bunke. Mixa med en handmixer så allt blir som en puré.
– Lägg tillbaka allt i slowcookern och blanda runt.
– Servera med fetaost och solroskärnor.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *