Vild köttfärssås lagad i slowcooker med kantareller och parmesan

🍂🍂🍂 Magisk höstlycka!! Någon mer än jag som plockar kantareller som en galning iår? Det är verkligen ett svampår och med svamp kommer underbara middagar! Denna köttfärssås blev fullkomligt amazing och att ha i lite svartvinbärsgelé tillsammans med timjan och rödvinsvinäger gav den verkligen en lyxig och höstig touch. Gör den på nötfärs eller älgfärs om du har det och servera med kantareller, pasta och riven parmesan på toppen.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Vild köttfärssås med kantareller och parmesan
4-6 portioner

600 g älg- eller färs
2 burkar krossade tomater
1,5 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger
3 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1,5 msk svartvinbärsgele
2 köttbuljongtärningar
2 tsk timjan
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Toppa med
Kantareller
Riven parmesan (eller västenbottenost)

Tips: rör ner 0,5 dl vispgrädde och kör 30 min till på HÖG för extra lyx i vardagen 😊

Gör så här:
– Bryn färsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
– Lägg ner allt i slowcookern och kör på LÅG i 8- 9 h eller HÖG i 5-7 h.
– Medan du kokar pastan, förväll svampen så vätskan kokar bort. Avsluta med att steka kantarellerna i smör med lite salt.
– Servera med kokt pasta och toppa med kantareller och riven parmesan.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *