Varför har jag inte gjort detta tidigare? Det var ju såååå gott! 5 åringen ville bara smaka och det slutade med att min tallrik var tom….
– Mamma detta var det godaste jag ätit!
Det var lite otippat måste jag säga men väldigt roligt! Hemligheten ligger i toppingen med purjolök, paprika, hackade jordnötterna och limen som du pressar över. Grytan består inte av många ingredienser så den är inte superavancerad… prova!!!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina kokböcker.
Väldigt bra mealprepp- gör en stor sats och gör vissa lådor med ris och vissa med nudlar så blir det lite olika karaktör på rätterna.
Thaigryta med kokosmjölk
6 portioner
800 g nötfärs
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 msk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 msk fisksås
1-2 tsk röd currypasta
2 tsk socker
1 msk kinesisk soja
Salt
Ha i på slutet
Sojabönor
Gröna bönor
Topping på slutet
Paprika
Purjolök
Hackade jordnötter
Lime
Servera med äggnudlar eller ris
Gör så här
Bryn färsen i Crock-Poten/ tryckkokare/stekpanna eller gryta. Lägg ner färs och resten av ingredienserna i gryta och kör enligt följande
- Slowcooking: låg i 4-6 h. De sista 30 minuterna har du i sojabönor och gröna långa bönor och höj till hög i ca 30 minuter.
- Tryckkokning: 20 min på MEAT/STEW, häll i sojabönor och gröna bönor och kör på HIGH i 15 min
- Gryta på spis: Koka grytan på låg värme i 15 min, lägg i sojabönor och gröna bönor och småkoka ca 5 min till.
Skär paprika och purjolök i tunna skivor (gärna med mandolin) och servera med dessa samt hackade jordnötter och lime som du pressar över.
Prova även bulgogibowl, sweetchilikyckling med jordnötssmör och koreansk pulld beef för annan asieninspirerad mat som du lagar i slökokaren 🙂
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Inte mycket smak
Om det blir för lite smak så brassa på ännu mer med kryddor 😊👍
Vill gärna göra recept i tryckkokare/slowcooker och byta ut köttfärs mot vegofärs som inte ska koka med på samma sätt som köttfärs vad jag förstår. Har du tips på när under tillagningen som vegofärsen ska ner i grytan vid tryckkokning resp slökokning? Andra tips?
Hej Jossan. Det går jättebra att byta ut nötfärsen mot vegofärs. Jag använder faktiskt den på samma sätt som köttfärs och tycker det blir bra. Det man ska tänka på när man byter ut är att alltid lägga till ca 2 del vätska (om det står ca 500-600 g färs. Köttfärs avger vätska medan vegofärs drar åt sig lite vätska. Så i detta recept skulle jag kanske lägga till 1 dl kokosmjölk och 1 dl vatten:) lycka till
Tack så jätte 🙂! Ska testas.