Tacofärs next level i slowcookern med lime, öl och chili

Vill du levla fredagstacosen? Då är detta receptet för dig! Bara att du kör den i slowcookern gör att smakerna blir så mycket djupare och gör du den dessutom dagen innan och sen får stå en natt i kylen så händer det magi med smakerna 🤩🤩. Variera hettan med chiliflakesen och har du en favoritchilisort- prova och skriv gärna i kommentarerna

Servera den med den godaste salsasåsen, picklad rödlök och massa koriander..

Följ mig även på Instagram för matlagning i vardagen 😊😊

Tacofärs next level

Ingredienser
800 g nötfärs
1 dl ljust öl
1 lime, saften
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk japansk soja
1 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1,5 msk farinsocker
1 krm cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
0,5 – 1 msk chiliflakes
1 msk torkad oregano
1,5 tsk salt

1 msk rapsolja för stekning

Till servering
Små tortillabröd
Picklad rödlök
Hackad gurka
Salsasås
Riven ost
Färsk koriander

Gör så här:

  • Bryn lök och vitlök på medelhög värme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen, lyft ur lök och vitlök.
  • Höj värmen och bryn köttfärsen så den får lite yta.
  • Lägg ner allt i din slowcooker och lägg ner resten av ingredienserna. Rör om.
  • Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Tacofärs next level i slowcookern med lime, öl och chiliAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.