Allt i ett- det bästa med slowcooking! Du lagar både kött och potatis samtidigt och sen är det bara att vispa ihop en gräddsås och koka lite grönsaker till så är allt färdigt att äta när du är redo för middag 😊😊

Köttfärslimpa med svartvinbärssaft med potatis och champinjoner
6 portioner
800 g nöttfärs
1 dl ströbröd
1,75 dl mjölk
0, 5 dl Svartvinbärssaft, koncentrat
1 msk kinesisk soja
1,5 msk kalvfond
1,5 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ca 1 kg små potatisar, halverade
10-12 champinjoner
Tillbehör
Gräddsås
Svartvinbärsgele
Gör så här:
- Häll ner ströbröd, mjölk, svartvinbärssaft, soja, kalvfond och kryddorna i en bunke. Låt stå några minuter.
- Blanda ner köttfärsen och knåda runt med handen så allt blandar sig ordentligt.
- Lägg ner färsen i slowcookern och forma till en limpa.
- Halvera potatisen i mindre bitar och lägg ner runt limpan tillsammans med champinjonerna.
- Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Servera med gräddsås, gröna bönor och svartvinbärsgelé

Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris



0 comments on “Köttfärslimpa med svartvinbärssaft med potatis och champinjoner i slowcookern”Add yours →