Det bästa är verkligen när man kommer på recept som kräver 3 ingredienser. Jag gjorde en pulled beef i svartvinbärssaft till nya kokboken och insåg att här öppnar en helt ny värld upp sig!
Efter jag gjorde röda vinbärs- och äppelchutneyn så kände jag att fläsk passar väldigt bra med äpplen och sen var hjärnan igång igen 🙂
Jag fick en massa rädisor när jag var ute på tripp i landet och här så ugnsbakade jag dem tillsammans med färskpotatis och färska morötter. Rädisor som får ugnsbakas smakar lite likt sparris tycker jag. Blir supergott!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Pulled pork i svartvinbärssaft
4-6 portioner
800 g fläskytterfilé
2 dl svartvinbärssaft (som späds 1 + 4)
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
0,5 tsk salt
Gör så här:
– Stek köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
– Lägg ner köttet i slowcookern och häll över saft, vatten, salt och buljongtärning
– Kör på låg i 5-7 h eller hög i 3-5 h.
– Tryck sönder köttet med en stekspade och låt stå i ca 15 minuter så köttet får bra åt sig av såsen.
Ugnsbakad färskpotatis, morötter och rädisor
Ca 15 färskpotatisar, tvättade och skurna i halvor eller i tre delar beroende på storlek
1 knippe morötter, tvättade och skurna i mindre bitar
10-15 rädisor
Rapsolja
Salt och vitlökspulver
Gör så här
– Sätt ugnen på 175 grader (jag använder alltid varmluft).
– Lägg ner grönsakerna i en ugnsform eller på ett bakplåtsklädd plåt.
– Ringla olja över och krydda med salt och vitlökspulver, rör om.
– Kör i ugnen i 25-30 minuter.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Klart den bästa rätten jag har gjort i min maskin, så gott.
Åh vad roligt att höra 🥰
Är det koncentrerad svartvinbärssaft som ska användas?
Ja, exakt 😊👍