Plommonsäsong! Jag har själv inget plommonträd men en granne bad mig plundra hennes plommonträd.. well, det var inget jag tackade nej till 🙂
Jag gjorde denna i slowcookern men den går lika bra att göra på spisen 🙂
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.
Plommonchutney med valnötter
1 kg plommon, urkärnade
1 dl vatten
400 g syltsocker
50 g valnötter
Gör så här:
Slowcooker: Lägg ner urkärnade plommon och vatten i slowcookern, kör på LÅG i 2 h, häll i socker, kör 30 min till.
I kastrull: Lägg ner urkärnade plommon och vatten i en kastrull och koka på låg värme i ca 10 min, häll i socker, koka 5min till.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna och bland ner i chutneyn och låt svalna
Kokböcker från Lindas Mathörna
Världens bästa plommonchutney!!! Jag gjorde i crockpoten och tillsatte även 1/2 tsk chiliflakes och 2 msk Calvados. Fem stjärnor ⭐️
Men åh vad roligt att höra 🥰🤩 ta l för tipsen med kryddning oxå