Helstekt fläskytterfile med plommon och äpplen i äppelcider i ugn

Detta var sååå enkelt och gott! Jag bara la ner allt i en ugnsform och körde in i ugnen. Serverade med potatismos och plommonchutneyn med valnötter

Perfekt för en mysig helgmiddag när man plundrat plommonträdet 🙂

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Kika in på Crockpotskolan för tips pch recept och följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇.

Helstekt fläskytterfile med plommon och äpplen i äppelcider
4-6 portioner

1 kg fläskytterfile eller fläskarre
10 plommon, delade o urkärnade
3 äpplen, skurna i klyftor
2 dl äppelcider
2 msk kalvfond
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Lägg ner köttet i en ugnsform och lägg sedan plommon och äpplen runt om köttet. Häll ner äpplecider och kalvfond över plommonen och äpplerna och krydda med salt, timjan och svartpeppar på köttet.
  • Kör allt i 35-40 minuter i mitten av ugnen eller tills köttet är genomsstekt.
  • Servera med potatismos eller kokt potatis.

Kokböcker från Lindas Mathörna

Läs mer här

0 comments on “Helstekt fläskytterfile med plommon och äpplen i äppelcider i ugnAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *