Jul i slowcooker- Julskinka

Att göra julskinka i din slowcooker är inte bara superenkelt, det blir också fantastiskt gott 🙂

Julskinka på vörtbröd kan vara det bästa med hela julen 🙂

Det bästa är att köra med kötttermometer – 71 grader ska den upp i.

Julskinka i slowcooker
3 kg julskinka
3 skalade schalottenlökar, delade i 2 delar
2 morötter, skalade och delade i mindre bitar
0,5 tsk hel vitpeppar
0,5 tsk hel kryddpeppar
2 lagerblad
0,5 tsk salt per liter vatten

Gör så här:
– Lägg ner skinkan i slowcookern
– Fyll på med vatten upp till 4/5 delar av skinkan
– Lägg ner lök, morot, kryddor och lagerblad i vattnet.
– Kör på låg tills termometern står på 71 grader. För mig tog det ca 5 h
– Lyft ur skinkan och baka in den i folie.

Griljering:
1 ägggula
2 msk senap
2 msk ströbröd

Blanda ihop allt till en röra och bred den på skinkan. Kör skinkan i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter så den får yta.

Här finns andra juliga recept för din slowcooker
Risgrynsgröt
Glöggkokt pulled beef
– Glögggryta med bacon, champinjoner och kakao
– Vegetarisk glögggryta med rotsaker

Slowcookerkokboken
Intresset har varit väldigt stort för boken och den har sålt slut i flera kanaler. Vi har skickat boken på omtryck så den kommer finnas snart igen i lager. Den finns i några exemplar fortfarande på Isaberg så gå in där om de som du kan norpa de sista exen 🙂

Tack för alla fina hälsningar och meddelanden om boken. Det är den bästa känslan någonsin när ni uppskattar den! <3

Häng med mig på Instagram och Facebook oxå för matlagning i vardagen

0 comments on “Jul i slowcooker- JulskinkaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *