Denna limpa är magisk! Och så mycket billigare än att köpa bröd just nu så jag är igen inne i en ”vägra köpa bröd”-fas och då blir det brödexperiment. Att använda musli som topping blir kanon och ger extra smak och crunch.
Denna limpa jäser inte utan du rör ihop allt i en bunke, ner i en form och in i ugnen ca 55 minuter och den håller sig saftig länge och när den börjar bli lite torr så rostar du resten 🙂
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina kokböcker.
Muslilimpa med filmjölk och svartvinbär
3,5 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)
1 msk brödsirap
Topping:
1 dl musli
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda ner fil eller yoghurt och sirap. Rör om ordentligt så allt blandar sig. Smeten kommer vara kladdig, det är meningen.
- Smöra och ströbröa en limpform.
- Häll ner smeten i formen och toppa med muslin.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 55 minuter.
- Få ut limpan med hjälp av t ex en smörkniv av trä, låt svalna på ett galler.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Filmjölkslimpa med muslitopping”Add yours →