Filmjölkslimpa med muslitopping

Denna limpa är magisk! Och så mycket billigare än att köpa bröd just nu så jag är igen inne i en ”vägra köpa bröd”-fas och då blir det brödexperiment. Att använda musli som topping blir kanon och ger extra smak och crunch.

Denna limpa jäser inte utan du rör ihop allt i en bunke, ner i en form och in i ugnen ca 55 minuter och den håller sig saftig länge och när den börjar bli lite torr så rostar du resten 🙂

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress Här kan du läsa om mina kokböcker.

Muslilimpa med filmjölk och svartvinbär
3,5 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 msk bikarbonat
1 tsk salt

5 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)
1 msk brödsirap

Topping:
1 dl musli

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda ner fil eller yoghurt och sirap. Rör om ordentligt så allt blandar sig. Smeten kommer vara kladdig, det är meningen.
  • Smöra och ströbröa en limpform.
  • Häll ner smeten i formen och toppa med muslin.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 55 minuter.
  • Få ut limpan med hjälp av t ex en smörkniv av trä, låt svalna på ett galler.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Filmjölkslimpa med muslitoppingAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *