Jag är på rull nu med massa klassiska husmanskostrecept slowcookingstyle! Och ni verkar älskar det för bloggbesöken slår i taket varje gång 🙂 Så nu tänkte jag testa Biff Lindström i köttfärslimpformat och det blev supergott! Du kan hitta fler klassiska recept i slowcookerformat här.
Jag testade att dagen efter göra ugnsbakade mackor med köttfärslimpa och ägg på med lingonsylt. Det blev också sååå gott! Se intruktioner och bild längre ner i inlägget.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Biff Lindstömlimpa i slowcookern
6 portioner
800 g nötfärs
1 dl ströbröd
1,75 dl mjölk eller grädde
4 msk hackade inlagda rödbetor
2 msk hackad kapris
1,5 msk kalvfond
1,5 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Servera med:
Kokt potatis
Gräddsås
Lingonsylt
Kokta gröna bönor
Gör så här:
- Blanda ihop mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå i ca 5 minuter
- Blanda i hackade rödbetor, hackad kapris, kalvfond, lökpulver, salt och peppar och rör runt.
- Lägg sedan ner nötfärsen och blanda ordentligt, knåda gärna med händerna.
- Lägg ner smeten i din slowcookergryta och forma till en limpa. Det behövs ingen vätska, det kommer bli sky av limpan.
- Kör enligt följande:
- LÅG 5-6 h
- HÖG 3-4 h
Biff Lindströmmackor i ugn
- Sätt ugnen på 200 grader
- Ta en brödskiva- toastbröd eller Carlssons fyrkant och lägg i en ugnsform.
- Smöra båda sidor med lite smör
- Lägg på köttfärslimpa med en öppning i mitten, knäck ner ett ägg där.
- Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills ägget börjar stelna
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Är det samma tid om man halverar receptet?
Skulle dra ner några timmar då, det kommer gå fortare 😊