Biff a la Lindstömlimpa i slowcookern

Jag är på rull nu med massa klassiska husmanskostrecept slowcookingstyle! Och ni verkar älskar det för bloggbesöken slår i taket varje gång 🙂 Så nu tänkte jag testa Biff Lindström i köttfärslimpformat och det blev supergott! Du kan hitta fler klassiska recept i slowcookerformat här.

Jag testade att dagen efter göra ugnsbakade mackor med köttfärslimpa och ägg på med lingonsylt. Det blev också sååå gott! Se intruktioner och bild längre ner i inlägget.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Biff Lindstömlimpa i slowcookern
6 portioner

800 g nötfärs
1 dl ströbröd
1,75 dl mjölk eller grädde
4 msk hackade inlagda rödbetor
2 msk hackad kapris
1,5 msk kalvfond
1,5 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Servera med:
Kokt potatis
Gräddsås
Lingonsylt
Kokta gröna bönor

Gör så här:

  • Blanda ihop mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå i ca 5 minuter
  • Blanda i hackade rödbetor, hackad kapris, kalvfond, lökpulver, salt och peppar och rör runt.
  • Lägg sedan ner nötfärsen och blanda ordentligt, knåda gärna med händerna.
  • Lägg ner smeten i din slowcookergryta och forma till en limpa. Det behövs ingen vätska, det kommer bli sky av limpan.
  • Kör enligt följande:
    • LÅG 5-6 h
    • HÖG 3-4 h

Biff Lindströmmackor i ugn

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Ta en brödskiva- toastbröd eller Carlssons fyrkant och lägg i en ugnsform.
  • Smöra båda sidor med lite smör
  • Lägg på köttfärslimpa med en öppning i mitten, knäck ner ett ägg där.
  • Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills ägget börjar stelna

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

2 comments on “Biff a la Lindstömlimpa i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *