Bästa sommarkycklingen- i slowcookern

Brukar du köpa färdig kyckling som du kan använda i sallader, wraps eller i röror? Nu kan du göra din egen i slowcookern! Det är busenkelt och blir fantastiskt!

Jag har redan gjort två satser, ätit den med pasta, i wraps med libabröd och på buffén här nedan så blandade jag den med röd pesto och serverade med ugnsbakad färskpotatis med sparris, sallad med ruccola, vattenmelon, gurka och fetaost och Green Goddesssåsen b la.

Bästa sommarkycklingen i slowcookern
1 kg kycklingfiléer
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar eller 3 msk kycklingfond
1 tsk salt

Lägg ner allt i din slowcooker. Kör på LÅG i 4-5 h. Använd gärna en kötttermometer- innertemperaturen ska upp till ca 70 grader.

Tips på användning
– Skiva eller dra isär kycklingen och blanda i 2 dl röd eller grön pesto
– Kycklingwrap med fetaost till stranden


Slowcookerkokboken

Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Yngvesson skriver:

    Hej!
    Använder du alltså en hel kyckling?
    Hälsningar
    Anna

    1. Linda skriver:

      Det var en väldigt bra fråga, insåg att jag inte var tydlig där, nej, jag använde kycklingfiléer, jag ska ändra i receptet 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *