Green goddesssås med basilika och persilja

den

Om ni har följt mig ett tag så vet ni att jag är besatt av Rydbergs Green Goddessdressing med smak av avokado och lime. Jag har den på allt! Nu när sommaren kommer så är ju just såser och dressingar så himla kanon att ha hemma i kylen. Till grillen, i wrapsen, i pastasalladen, till pulled typ allt… så detta är sommaren så ni kommer få ett antal variationer på Green goddesssåser 🙂

Här kommer den första! En amazing sås med basilika, persilja, bladspenat, avokado…. mums!

Green Goddess-sås med basilika och persilja
1 kruka basilika
1 kruka persilja
2 dl bladspenat
1 riven vitlöksklyfta
2 avokado
1 msk pressad citron
1 msk honung
0,5 dl grekisk yoghurt
2 msk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 dl vatten (eller mer, späd till önskad konsistens)
1 tsk salt
En nypa cayennepeppar

Lägg ner allt i en mixer eller i en bunke. Mixa allt i mixern eller mixa i bunken med en stavmixer. Späd med vatten för önskad konstens.

Sommarbuffén som den serverades på


Slowcookerkokboken

Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *