Turkiska biffar på potatis och grönsaksbädd

Detta blev så himla bra! Jag blev inspirerad av Zenias kaftarecept och tänkte att detta borde man kunna göra i slowcookern. Det var en bra tanke! Älskar sådana här allt-i-ett rätter som bara sköter sig själv och det är verkligen bara att servera när det är dags för middag.

Turkiska biffar på potatis och grönsaksbädd
6 portioner

Ingredienser
Köttfärsbiffar
800 g köttfärs
0,75 dl ströbröd
2 dl vatten
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver
1,5 tsk torkad persilja
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Grönsaksbädd
6-8 fasta potatisar, skurna i smala skivor
10 champinjoner, halverade
10 små tomater, halverade
1 röd och 1 gul paprika, skurna i skivor
1 msk rapsolja
1 tsk salt

Till servering
Turkisk yoghurt
Libabröd

Gör så här:

  1. I en bunke, häll i ströbröd, vatten och kryddorna och låt stå några minuter.
  2. Lägg ner färsen och blanda om ordentligt. Gör lite större biffar.
  3. Lägg ner alla grönsaker i din slowcooker, salta och häll över olja och blanda om allt.
  4. Lägg biffarna ovanpå grönsakerna.
  5. Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h.
  6. Servera med turkisk yoghurt och libabröd.


Slowcookerkokboken

Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *