Lyxiga fattiga riddare med slökokt äppelkompott

Jag blev så sugen på äppelkompotten som jag gjorde i höstas och sen kom jag på att fattiga riddare måste vara väldigt gott till 🙂 så det fick det bli. Jag köpte nybakt levainbröd från Saltå kvarn och vispade ihop mjölk och ägg och doppade dem i. Stekte sedan i smör och toppade med äppelkompott, vaniljkvarg och kanel. Mums!

Lyxiga fattiga riddare med slökokt äppelkompott
6 portioner

Gör en sats äppelkompott

  • Ta 6 stora skivor levainbröd och dela i halvor
  • Blanda ihop 1 dl mjölk med 1 ägg och vispa ihop med en gaffel
  • Blanda i en nypa salt
  • Doppa brödbitarna ordentligt i blandningen och stek i smör några minuter på varje sida på medelhög värme
  • Klicka äppelkompott på varje brödbit. Klicka även på vaniljkvarg och lite kanel.
  • Man kan även dela de stekta brödbitarna i mindre bitar och ha mer kvarg i botten 🙂 prova och se vad som blir din favorit


Slowcookerkokboken

Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *