Äppel- och päronpaj i slowcooker

Hej paj! Jag älskar dig!!! Ni som följt mig under sommaren vet att jag insåg att man inte bara kan, utan bör äta paj till frukost soliga dagar (och alla andra dagar)… vet inte hur många varianter jag gjort men ett antal olika bär har varit inblandade- hallon, blåbär, björnbär, jorgubbar, vinbär…

Nu börjar hösten komma och jag insåg att med väder behöver även pajen förändras, så säg hej till äppel och päronpaj med havretäcke… den blev SÅ GOD!

Äppel- och päronpaj med havretäcke
4-6 portioner

Basen
3 äpplen
2-3 päron
1-2 msk sötning (jag använder sukrin mellis)
Kanel

Täcket
3 dl havregryn
1,5 dl havremjöl
0,75 dl sötning (jag använder Nick´s nya sötning)
0,75 dl smör
1 krm salt

Gör så här:
Skala äpplena och päronen och skär i mindre bitar, blanda runt och strö på sötning och kanel. Lägg ett bakplåtspapper i botten av din slowcooker och lägg ner fruktblandningen i botten.

Blanda ihop ingrediernserna till täcket och smula den över frukten. Lägg en träslev under locket så kondensen försvinner och kör på hög i 3-4 h.

Lyft ut och servera med vaniljkvarg (min frukost) eller glass (som efterrätt)

Glöm inte att följa mig på Instagram för mattips i vardagen

Slowcooking 2021!! Detta händer 🙂

och sen i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” finns att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

2 comments on “Äppel- och päronpaj i slowcookerAdd yours →

  1. Hej Linda,

    Vi har en CPE modell och vilken inställning/schema väljer du ”höj” på 3-4 timmar? 🙂

    Hälsningar
    Miss & Mr

    1. Hej 😊 denna paj är lite knepig i Expressen då det är svårt att ha locket på ”glänt” med en träslev som det går att göra i andra modeller.

Lämna ett svar till Miss & Mr Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *