DEN HÄR SOPPAN! Jag kan ibland tycka att rödbetssoppa kan bli liiite mycket rödbetssmak så i denna soppa så tog jag även lite morot och lite potatis och toppingen!! Solroskärnor med dadlar och bacon och fetaost… detta är lyx på hög nivå fast inte jättedyrt.. Perfekt soppa att fira in advent med.
Psst! Här har du tips på bästa julklapparna till både vuxna och barn- slowcookingkokböcker och kokbok för barn.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Rödbetssoppa med fetaost, bacon och dadeltopping i slowcookern/ tryckkokaren
8 portioner
7 råa rödbetor, skalade och skurna i bitar
1 röd lök, hackad
2 morötter, skalade och skurna i bitar
1 stor potatis, skalad och skuren i bitar
3 grönsaksbuljongtärningar
13 dl vatten
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rapsolja att steka i
På slutet
1 dl matlagningsgrädde/ växsbaserad grädde
Topping
1 dl solrosfrön, gärna rostade och saltade
ca 20 färska dadlar, skurna i småbitar
2 pkt fetaost
2 pkt btekt bacon/ fejkon
Gör så här:
- Bryn den hackade löken i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen.
- Lägg ner alla ingredienser och kör enligt följande
- LÅG: 8-9 h
- HÖG: 6-7 h
- SOUP: 40 min i tryckkokare
- Ta ur alla rotsaker och lägg i en bunke. Mixa dem med en stavmixer och lägg tillbaka i grytan.
- Häll i grädde och kör på HÖG i 30 minuter.
- Servera med toppingen och ett gott nybakat bröd.
Brödrecept
- Filmjölksbröd i slowcookern
- Durumkorvbröd
- Underbart bröd i slowcookern
- Den bästa limpan någonsin
- Busenkla frukostfrallor
- Durumbröd i ugnsform
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Rödbetssoppa med fetaost, bacon och dadeltopping i slowcookern/ tryckkokaren”Add yours →