Denna gryta är jag uppväxt med! Mamma gjorde den ofta och det går såklart att använda viltskav, älgskav eller något annat kött. I min nya kokbok så samlade jag ihop lite matminnen från min familj och då dök denna renskavsgryta upp igen så då kände jag att jag behövde dela receptet.
Min mamma var väldigt nyfiken och miljömedveten så hon vågade prova nya saker och jag tänker att hon nog hade med sig att viltkött är naturligt ekologiskt då det inte kräver någon djurhållning såsom ko, gris och lamm behöver.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina kokböcker
Renskavsgryta med grädde och ärtor
4 portioner
Ca 500 g renskav, kronhjortsskav eller viltskav
1 gul lök, hackad eller 1,5 tsk lökpulver
7 dl grädde
1 dl vatten
1 burk gröna ärtor på burk
1 köttbuljongtärning
1 msk rödvinbärsgele1 msk kinesisk soja
Salt o peppar
Serveras med
Ris eller matvete, sallad och vinbärsgele
Gör så här
- Bryn skaven och lök i en gryta eller djup stekpanna.
- Lägg ner resten av ingredienserna och låt småkoka på svag värme i ca 10 min.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris, matvete eller bröd och en sallad och vinbärsgelé.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Renskavsgryta med grädde och ärtor”Add yours →