Pulled pork med hoisinsås med ingefärspicklad morot och purjolök

God mat behöver verkligen inte vara svårt att laga. Här använder jag bara 2 ingredienser för pulled porken. 2 dl hoisinsås och fläskytterfile- done!

Sen gjorde jag en ny beroendeframkallande pickling (kan man säga så?). Grovrev morötter och skar purjolök (man kan använda rödlök också) och gjorde en vanlig picklingsbas men rev sedan ner färskriven ingefära och hällde i 1 msk risvinäger- OMG!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Jag åt den i tortilla men den blir nog kanon med ris. Min systerdotter kom på att man skulle kunna göra färska vårruller också. Med rispapper, risnudlar, sallad, den picklade moroten/purjolöken och sen med en god dippsås! Well- det måste bara provas!!

Pulled pork med hoisinsås med ingefärspicklad morot och purjolök
6-8 portioner

1 kg fläskytterfilé
2 dl färdig hoisinsås

Till servering
Tortilla bröd
Sallad
Skivad röd paprika
Picklad morot och purjolök med färsk ingefära (se recept längre ner i inlägget)
ev Srirachiamayo

Gör så här

  • Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i slowcookern om den har den funktionen.
  • Lägg ner köttet i slowcookern och häll över hoisinsåsen
  • Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
  • Tryck sönder köttet och blanda runt med såsen.
  • Servera i tortilla bröd med sallad och de picklade grönsakerna

Picklad morot och purjolök med ingefära
Lagen
2 msk färsk riven ingefära
2 dl vatten
1,25 dl socker
0,5 dl ättika
1 msk risvinäger
0,5 tsk salt

500 g morot, grovriven
Ca 10 cm purjolök, skuren i strimlor

  • Blanda ihop lagen och låt stå medan du river morötterna och skär purjolöken
  • Blanda ner morötterna och purjolöken och rör om.
  • Låt stå i minst 1 h innan servering.

Kokböcker från Lindas Mathörna

Läs mer här

0 comments on “Pulled pork med hoisinsås med ingefärspicklad morot och purjolökAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *