Okej, har hoppas ni är reda för detta? Detta är en gamechanger! Lammet blir så galet gott och sen i kombination med fetaost och picklad rödbeta (ja, man kan pickla allt 🙂 ) så är allt bra igen.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

På buffébordet serverade jag dem i minitacobåtar för att enkelt kunna plocka själv. Går nog utmärkt med baguette, libabröd eller så äter man den som en huvudrätt med klyftpotatis och tzatsiki till 🙂
Pulled lamm med citron, honung, timjan och balsamvinäger
6-8 port eller 12-16 portioner på buffébord
Ingredienser:
1,2 kg lammstek
1 dl vatten
0,5 dl balsamvinäger
2 msk honung
4 vitlöksklyftor
1 citron, skuren i skivor
1 msk torkad timjan
1 msk salt
Servering buffé
Minitacobåtar (de mjuka)
Fetaost
Citronskivor
Picklad rödbeta (recept längre ner)
Servering huvudrätt
Fetaost
Picklad rödbeta
Tzatsiki
Klyftpotatis
Gör så här:
– Salta lammet med saltet och gnugga in det lite grann
– Bryn lammet i en stekpanna i rikligt med smör
– Skär några djupa skåror i köttet och tryck in de skalade vitlöksklyftorna
– Lägg ner lammet i din slowcooker och häll ner vatten och balsamvinäger
– Strö över timjan och ringla över honung
– Lägg de skivade citronskivorna på och runt lammet
– Kör på låg i 8-9 h
– Tryck isär kötter med en stekspade (här ska allt bara trilla ihop) och blanda runt med skyn. Lyft ur det som är kvar av citronen.
– Servera genom att lägga lamm, smulad fetaost, picklad rödbeta och en liten skiva citron i en tacobåt.
Picklad rödbeta
5- 6 rödbetor, skalade och tunt skivade (helst med mandolin)
1, 5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättika (12 %)
1,5 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
Blanda ihop allt och låt stå ca 4-5 h innan servering

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR



Verkar alldeles fantastiskt 😀 Men honungen? Var, när, hur mkt? Hittar inte det i receptet 😊
Tack! Det hade fallit bort..😊 uppdaterat nu 😊
Härligt recept som vi kommer göra nu under påsken. OBS! Receptet är inte uppdaterat vad gäller honungen.