Linda ❤ Pesto
Det kanske inte är en nyhet men pesto är en sådan fantastisk grej som så enkelt lyfter kyckling, paj, pizza, köttfärssås, pajer, grytor.. ja, nästan vad som helst. Och med pesto kan du med bara 2 ingredienser skapa så god kyckling eller blanda ner i pastan.
Jag brukar göra en stor batch pestopasta som man bara kan ta fram och äta till t ex grill eller ha med på picknick. Kycklingen är också kanon att äta till salld, i wraps eller till pestopastan 🙂
Båda dessa rätter är perfekt som buffémat på t ex student eller midsommar.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇.
Pestokyckling
900 g kycklingfile
1,5 dl pesto
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Blanda kycklingen med peston så peston täcker kycklingen runt om.
- Lägg kycklingen i en ugnsform, lägg ner kycklingen och laga i 30-35 minuter till kycklingen inte är rosa i mitten.
Pestopasta
500 g okokt pasta, t ex farfalle eller penne rigate
1 dl röd pesto
Gör så här:
- Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
- Häll av pastavattnet.
- Rör ner peston och låt kallna lite innan du serverar.
Kokböcker från Lindas Mathörna
0 comments on “Pestokyckling i ugn med pestopasta för jag älskar pesto ❤️”Add yours →