Amazing!!! Alltså detta var så sjukt gott! Detta kommer jag göra till soppor, grytor och till sommarens picknickar till the end of time!
Brödet blir så bra och fluffigt och tillsammans med peston och flingsaltet på toppen så är du bara i himlen!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Pestobullar i slowcookern
Steg 1
2,5 tsk torrjäst
1 tsk strösocker
3 dl varmt vatten (nästan kokande)
Blanda ihop i en skål och låt stå i ca 10 minuter. Det ska börja bubbla (ja, det bubblar på riktigt och detta är torrjästens aktiveringsprocess uppenbarligen)
Steg 2
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 msk olja
Häll i salt, mjöl och olja och rör ihop till en deg och knåda några minuter (jag har ingen maskin så gör detta för hand, det går utmärkt).
Steg 3
Låt jäsa 1 h med en handduk över.
Steg 4
1 dl röd pesto
Flingsalt
Sätt på slowcookern på HÖG medan du knådar degen en liten stund (typ någon minut). Kavla ut degen till en rektangel och bred på 1 dl röd pesto (du kan såklart använda grön pesto också). Rulla ihop degen och skär rullen i ca 8 delar.
Steg 5
Lägg ner ett bakplåtspapper i slowcookern. Lägg ner bullarna med lite mellanrum mellan dem och strö över flingsalt. Sätt på locket med en kökshanduk under så fångas kondensen upp i handduken.
Steg 6
Kör på HÖG i ca 1 h och 45 min.
Steg 7
Ät dina nybakta pestobullar till en soppa, gryta, sallad eller bara som de är.
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Pestobullar i slowcookern med flingsalt”Add yours →