Dandannudlar med slökokt färs

Alltså fullkomligt underbart! Detta var en heeelt suverän idé. Jag utgick från Jennie Walldéns bok Wok, ris och nudlar (bästa!!) och gjorde om det så det skulle passa slowcookern. Sedan kokade jag bara risnudlar och stekte pak choi till och blandade ihop allt. AMAZING!!!

Dandannudlar
4 portioner

Ingredienser färsröra
500 g fläskfärs
1 msk sesamolja (att steka i)
2 tsk vitlökspulver
0,5 tsk chiliflakes
1 dl japansk soja
0,5 dl kinesisk soja
0,75 dl hoisinsås
1 msk risvinäger
1,5 msk kycklingfond
1 dl vatten
3 msk jordnötssmör
1,5 msk honung, strösocker eller annan sötning

TIll servering
300- 400 g risnudlar
Pak choi
Bladspenat
Hackade jordnötter

Gör så här:
– Bryn fläskfärsen i sesamolja och finfördela den. Du kan steka i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
– Lägg ner alla ingredienser till färsröran i slowcookern och blanda om. Kör på låg i 4-5 h.
– Koka risnudlar enligt instruktioner på förpackningen och stek pak choin i sesamolja och salta lite.
– Blanda sedan ner risnudlar, pak choi och bladspenat i slowcookern och blanda om allt
– Servera med hackade jordnötter

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *