Köttgryta med morot, champinjoner & rödvin i slowcookern

Ibland är det enkla det bästa! Några ingrediernser och sedan är det tiden som gör magin. Detta är en väldigt klassisk köttgryta som är svår att misslyckas med.

Denna förberedde jag igår kväll genom att steka grytbitarna, skiva morötterna och dela champinjonerna. Jag lägger allt i en skål i kylen och på morgonen lägger jag ner allt i slowcookern tillsammans med resten av ingredienserna (du kan hälla ner allt i skålen också) och sen körde igång.

Köttgryta med morot, champinjoner & rödvin
6 portioner

1 kg högrev, skuren i grytbitar
3 morötter, skurna i skivor
10-13 champinjoner, halverade
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning, smulad
1 msk kinesisk soja
1 dl rött matlagningsvin
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
Vitpeppar

Gör så här:
– Bryn köttbitarna så de får yta runt om och lägg ner i slowcookern.
– Lägg ner resten av ingredienserna och rör om.
– Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h
– Servera med kokt potatis eller potatismos. Ris är också gott till.

Slowcooking 2021!! Detta händer 🙂

och sen i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” finns att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *