Klassisk köttgryta

Det är få saker som är så gott som en klassisk köttgryta. Jag och min mamma har gjort så många grytor tillsammans från gamla nötta kokböcker att jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på det.

Gör den gärna dagen innan så smakerna får utvecklas under natten

Klassisk Köttgryta

6-8 portioner

1 kg nötgrytbitar/högrev
1 gul lök
15 champinjoner
3 morötter
1,5 msk oxfond
2 lagerblad
2 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
1 tsk soja
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
salt
svartpeppar

Gör så här:
Bryn lök på medelhög värme i stekpanna eller direkt i din Crock-Pot om den har den funktionen
Bryn köttet så den får stekyta 
Lägg i resten av ingredienserna och kör på låg i 6-8 h.
Servera med kokt potatis, vinbärsgele, gräddsås och en fräsh sallad

Följ Lindas mathörna även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *