Kladdkaka med chokladtryffeltopping med kardemumma och flingsalt

Okej, om du inte vill ha denna på en gång så vet jag inte vad jag gör!

Choklad är livet och detta är en hyllning till allt som är gott här i livet! Gör den bara så blir allt bra igen 😍

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress Här kan du läsa om mina kokböcker

Kladdkakan med chokladtryffel med kardemumma och flingsalt
16-18 portioner

Kladdkakan
150 g flytande smör eller margarin
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Till formen
2 msk smör
2 msk ströbröd

Tryffelkrämen
1,5 dl vispgrädde
0,5 tsk malen kardemumma
2 msk smör
200 g ljus blockchoklad (eller mörk choklad om man föredrar det)

Topping
ca 1 tsk flingsalt som du smular över kakan

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Häll ner smöret i en bunke och häll ner socker. Vispa försiktigt med en visp.
  • Häll i kakao, vaniljsocker och rör lite till.
  • Knäck ner äggen och rör om.
  • Häll i mjölet och rör om så allt blandar sig.
  • Smöra och ströbröda en rund ugnsform.
  • Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  • Ta ut kakan och låt svalna lite medan du gör tryffelkrämen.

Tryffelkrämen

  • Ta en kastrull och häll ner grädde och smör och sätt en platta på medelvärme. Bryt ner chokladbitarna och rör runt försiktigt hela tiden tills chokladen smält. Rör sedan ner kardemumman.
  • Häll krämen ovanpå kladdkakan, smula över flingsalt och ställ i kylen så den stelnar.
  • Servera gärna med glass eller grädde och färska bär.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Kladdkaka med chokladtryffeltopping med kardemumma och flingsaltAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *