Kikärts- och linsgryta med kokosmjölk och mango chutney

Att slökokning bara är för köttätare är fel! Vegetariska och veganska grytor är så vansinnigt smidiga att göra i din Crock-Pot- det är verkligen bara att slänga ner och köra igång. Billigt är det också, detta recept är för rätt många portioner just för att du ska kunna göra en ordentlig mealpreppomgång! Här kör jag både kikärtor och linser för en härlig grytkänsla.

Kikärts- och linsgryta med kokosmjölk och mango chutney
6-8 portioner

2 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
1 burk kikärtor
2 dl torkade röda linser
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 dl mango chutney
1 msk gul curry
1 hackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Topping: Lime, hackade jordnötter

Gör så här:
Fräs lök, vitlök och curry någa minuter på medelstark värme, tillsätt resten av ingredienserna och kör på låg i 4-5 h. Koka ris och servera gärna med lime och hackade jordnötter

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

0 comments on “Kikärts- och linsgryta med kokosmjölk och mango chutneyAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *