Den bara smälter i munnen! Att göra helstekt kött i din slowcooker är busenkelt. Det gäller bara att ha koll på kötttermometern- jag använder en med sladd där sladden får ligga under locket, det går hur bra som helst 😊😊. Detta är ett perfekt sätt att frigöra ugnen om du ska laga potatis eller annat där så gör du köttet i slowcookern. Sen är du slowcookern elsnål så det gör ju inget att använda den lite extra just nu.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Jag rekommenderar att du investerar i en digital kötttermometer, det kommer hjälpa dig få perfekta köttbitar.
Hel rostbiff
1,2 kg rostbiff
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
Smör
Gör så här:
- Blanda ihop kryddorna och krydda köttbiten ordentligt
- Bryn rostbiffen i en stekpanna
- Lägg rostbiffen i din slowcooker och tryck in termometern. Sätt den på önskad temperatur: 55 grader för rött, 60 för rosa, 65 för genomstekt.
- För min stek tog det knappt 2 h att ta sig till 55 grader på låg.
Laga i ugn: kör rostbiffen på 125 grader ca 1,5- 2 h. Kör även här med termometer.
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag
Har aldrig ätit godare rostbiff än detta, saftig och smakrik. Och såsen. Gjorde sås på bottenvätskan i slökokaren. Maizena brunsås och gräddmjölk. Skulle nästan bara kunna äta den ensam.
Denna rätt måste komma in i din kokbok.
Åh!!! Gud vad glad jag blir över detta!! Jag kan erkänna att jag faktiskt åt den själv.. hahaha, gjorde matlådor till bara mig 🙂
Men vänta nu – klar på två timmar i en crockpot på low? Borde väl snarare ta typ 8-9 timmar??
Man skulle tro det, men det går mycket snabbare än man tror. Termometer är verkigen att föredra 🙂
Hade du ingen vätska i? På vår slowcooker står dw att vätskan ska täcka minst hälften av maten o ja e helt ny på detta o vill inte göra bort mig 😊
Ja, det står det, jag gör inte det och de flesta gör inte det. det behövs inte, kött avger vätska så det blir alltid vätska i botten när du gör sådana här rätter 🙂
Hej
Helt ny på detta.
Var det ”high” eller ”low” Crock Potten för detta?
// Mia
Hej Mia
Denna körde jag på låg eller LOW 🙂
Jag körde på låg
Hej.. hur länge har du den på low ?
Ca 2 h tog det för mig 😊
Hej Linda vi vill ha en genomstekt kött
Säger som flera blir det genomstekt
Hur lång tror du att det tar för Genomstekt.
Vi har haft Crock pot i många år.men det brukar ju ta längre tid för kött.
Hej Linda vi vill ha en genomstekt kött
Finns det något annat gott recept som du har?? Du har ju så många fina recept vi testat och gör om och om igen.
Hej Gunbritt 😊 tänkte du på tex helstekt stek? Jag har recept på helstekt fläskkarre och skinkstek på bloggen 😊
Hur många personer är detta recept med 1,2 kg rostbiff för?
Rekommenderad smakrik sås till?
Jag skulle säga 6-8 personer
Rödvinssås eller en god bearnaisesås funkar alltid 😊