Hel rostbiff i slowcookern

Den bara smälter i munnen! Att göra helstekt kött i din slowcooker är busenkelt. Det gäller bara att ha koll på kötttermometern- jag använder en med sladd där sladden får ligga under locket, det går hur bra som helst 😊😊. Detta är ett perfekt sätt att frigöra ugnen om du ska laga potatis eller annat där så gör du köttet i slowcookern. Sen är du slowcookern elsnål så det gör ju inget att använda den lite extra just nu.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Jag rekommenderar att du investerar i en digital kötttermometer, det kommer hjälpa dig få perfekta köttbitar.

Hel rostbiff

1,2 kg rostbiff
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
Smör

Gör så här:

  • Blanda ihop kryddorna och krydda köttbiten ordentligt
  • Bryn rostbiffen i en stekpanna
  • Lägg rostbiffen i din slowcooker och tryck in termometern. Sätt den på önskad temperatur: 55 grader för rött, 60 för rosa, 65 för genomstekt.
  • För min stek tog det knappt 2 h att ta sig till 55 grader på låg.

Laga i ugn: kör rostbiffen på 125 grader ca 1,5- 2 h. Kör även här med termometer.

Missa inte veckans slowcookertips

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

16 comments on “Hel rostbiff i slowcookernAdd yours →

  1. Har aldrig ätit godare rostbiff än detta, saftig och smakrik. Och såsen. Gjorde sås på bottenvätskan i slökokaren. Maizena brunsås och gräddmjölk. Skulle nästan bara kunna äta den ensam.
    Denna rätt måste komma in i din kokbok.

    1. Åh!!! Gud vad glad jag blir över detta!! Jag kan erkänna att jag faktiskt åt den själv.. hahaha, gjorde matlådor till bara mig 🙂

  2. Hade du ingen vätska i? På vår slowcooker står dw att vätskan ska täcka minst hälften av maten o ja e helt ny på detta o vill inte göra bort mig 😊

    1. Ja, det står det, jag gör inte det och de flesta gör inte det. det behövs inte, kött avger vätska så det blir alltid vätska i botten när du gör sådana här rätter 🙂

  3. Hej Linda vi vill ha en genomstekt kött
    Säger som flera blir det genomstekt
    Hur lång tror du att det tar för Genomstekt.
    Vi har haft Crock pot i många år.men det brukar ju ta längre tid för kött.

  4. Hej Linda vi vill ha en genomstekt kött
    Finns det något annat gott recept som du har?? Du har ju så många fina recept vi testat och gör om och om igen.

    1. Hej Gunbritt 😊 tänkte du på tex helstekt stek? Jag har recept på helstekt fläskkarre och skinkstek på bloggen 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *