Oxfilé i slowcookern

Den vanligste frågan när vi närmar oss nyårsafton: Kan man laga oxfilé i slowcookern?

Svaret är- Absolut! Det blir amazing och köttet bara smälter i munnen, men tänk på att följa receptet och använda köttermometer så du har koll på innertemperaturen. Jag använder en med sladd som ligger under locket och det fungerar kanon så det behövs ingen high tech pryl.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Helstekt oxfilé i slowcookern
6 portioner

1 kg oxfilé
3 msk smör
Salt och peppar

Till servering
– Potatis i ugn
– Vitlökssmör (antingen köpt eller pressa ner 1 vitlöksklyfta i 50 g mjukt smör)
– Rödvinssås (jag köpte färdig, Jureskogs, den var grym)
– Kokta gröna bönor

Gör så här

  • Bryn oxfilén i smör i en stekpanna så den får yta runt om. Salta och peppra.
  • Lägg ner den i slowcookern och tryck in köttermometern. Om den har en timer så sätt den på önskad inntertemperatur. 50 grader är rött, 70 grader är vällagat.
  • Ta ut den när temperaturen är rätt (det tog ca 1 h för mig på LÅG, men det kan ta kortare tid, termometern styr) och skär upp i tjocka skivor. Lägg gärna vitlökssmör på toppen som får smälta ner.

Potatis i ugn
1,5 kg potatis, skivade i tunna skivor
1 msk olja
1 msk smör
Salt, peppar och vitlökspulver

Blanda ihop skivad potatis med olja, smör och kryddor. Lägg ner i en ugnsform och kör i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. (beror på hur tunt du skivat). Blanda om allt ungefär halvvägs så det blir jämt.

Så här gör jag med min kötttermometer

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

8 comments on “Oxfilé i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *