Grekiska köttbullar i Crock-Pot Express

Om du har missat Crock-Pots nya maskin så kommer info nu:

Crock-Pot har kommit med en ny modell som kallas Crock-Pot Express. Det är en slow cooker OCH en tryckkokare! Vilket gör att du kan laga maten låångsamt eller snabbt!

En tryckkokare skapar tryck i grytan vilket gör att det blir varmare och maten lagas snabbare. Så igår testade jag att göra mina Grekiska köttbullar och den blev såååå bra. 10 min tid det 🤩🤩 sen får man räkna några minuter uppvärmning och nedkylning så totalt kanske 20 minuter…men det skötte ju sig självt..

Här är orginalreceptet för slökokning

Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och mer matlagning i vardagen) och på Facebook

Grekiska köttbullar

Köttbullarna
800 g nötfärs eller lammfärs
2 dl ströbröd
3 dl mjölk
1 ägg
4 pressade vitlöksklyftor
0, 5 finriven gul lök
2 tsk salt
2 tsk timjan
Svartpeppar

Tomatsås
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
1,5 grönsaksbuljongtärning
3 msk tomatpure
1 tsk timjan
0, 5 tsk salt

Gör så här:

Börja med att hälla ner tomater i din crockpot och sen resten av ingredienserna till såsen. Smula gärna ner buljongtärningen då jag har märkt ibland att vissa märken inte löser sig så bra. Rör om.

Häll ner ströbröd och mjölk i en skål och låt dra någon minut. Blanda sedan i ägg, kryddor, pressade vitlöksklyftor och lök och rör om väl. Blanda ner köttfärsen och se till att allt blandar sig bra. Rulla till stora köttbullar (typ pingisbollar) och lägg ner dem en i taget i tomatsåsen.

Sista lagret kan hamna lite ovanför men det brukar blir bra ändå. Jag brukar flytta runt köttbullarna lite medan jag kokar riset.

Tryck på ”Meat” knappen och ställ in på 10 minuter. Följ instruktionerna när det gäller att släppa på trycket…

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda skriver:

  Åh, det är alltså en ”pressure cooker”? Jag köpte en Instant Pot för 2 år sedan och använder knappt spisen längre. 😀 Det är så skönt att kunna bryna, steka, tryck/slö/ångkoka, värma upp, allt i en och samma manick. Jag gillar den så mycket att jag funderar på att köpa en till. Nu väntar jag bara på att den nya varianten, med airfryer, ska bli lite billigare… 😊

  1. Linda skriver:

   Ja, precis 😊😊 jag blir alldeles stressad att laga mat på spisen nu för tiden, använder jag inte slökokning så kör jag tryckkokning 😊😊

 2. Torbjörn skriver:

  De blev gött men sås konsistensen blev jätte tjock ska de vara så

  1. Linda skriver:

   det kan bli lite olika, tror det beror på hur mycket vätska färsen avger, lägg till lite mer vatten om du vill då lite mer sås 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *