Ska du bjuda på soppa eller sallad och vill ha ett supergott bröd som kräver typ nada jobb? Då är denna foccacia svaret!
Du gör degen och brer direkt ut den på en bakplåtsklädd plåt och låter jäsa, sen strör du över salt, häller över olivolja och skjuts in i ugnen. 😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Foccacia
1 ugnsbröd stor som en plåt
Blanda ihop:
1,5 tsk torrjäst
600 g vetemjöl special
100 g durummjöl
1 tsk salt
Låt stå ca 10 min så jästen aktiveras
Häll sedan i:
5 dl vatten (typ fingervarmt)
- Knåda ihop och bred ut på en bakplåtsklädd plåt, täck över med kökshandduk
- Låt jäsa 4-6 h i rumstemperatur
- Sätt ugnen på 225 grader
- Tryck ner fingrarna på lite olika ställen, ringla över ite olivolja och strö över 0,5 msk flingsalt och antingen 1 tsk timjan eller 1 tsk oregano.
- Grädda i 15 min i mitten av ugnen.
Andra brödrecept
0 comments on “Foccacia i långpanna”Add yours →