Filmjölkslimpa med dadlar och solrosfrön till advent

Jag fick en mängd dadlar och solroskärnor av en vän och nu försöker jag komma på 100 sätt att leka med dessa ingredienser. Detta blev så sjukt gott! Med en lagrad ost på toppen så är man i himlen. Har en ide på en variat med mer julkryddor i, återkommer med den. Men detta kan bli din nya favorit på julbordet eller till adventskalaset 🤩

Filmjölkslimpa med dadlar och solrosfrön till advent

7,5 dl rågsikt eller vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl rågmjöl
1 msk bikarbonat
10 hackade dadlar
0,5 dl solroskärnor

2 msk linfrön
1 tsk salt
1 msk farinsocker

5 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)

Topping:

Solroskärnor

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och de hackade dadlarna.
  • Blanda ner fil eller yoghurt. Rör om ordentligt så allt blandar sig.
  • Smöra och ströbröa en limpform.
  • Häll ner smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 55 minuter.
  • Få ut limpan med hjälp av t ex en smörkniv av trä, låt svalna på ett galler.

Andra brödrecept

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR


1 comment on “Filmjölkslimpa med dadlar och solrosfrön till adventAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *