Den godaste pizzasåsen i slowcookern/tryckkokaren

Jag ville göra en pizzasås som fick koka under dagen (eller i tryckkokaren) för att verkligen få ihop smakerna och denna sås blev amazing! Den blir ännu bättre om den får hänga i kylen en natt. Smakerna utvecklas nämligen om de först hettas upp, kyls ner och sedan värms upp igen så det finns en helt logisk förklaring till varför saker smakar bättre dagen efter.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Den godaste pizzasåsen
Till 4 bakplåtsstora pizzor

2 förp passerade tomater
1 msk olivolja
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
1 msk socker
0,5 msk vitvinsvinäger
3 msk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
Lite svartpeppar

Gör så här:

  • Lägg ner allt i din slowcooker eller tryckkokare
  • Kör enligt följande
    • LÅG 6-7 h
    • HÖG 4-5 h
    • SOUP i 15 min (tryckkokare)

    Bred såsen på pizzan och skjuts in i ugnen!

    Gjorde dessa pizzabullar med tomatsåsen

    Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

    Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
    Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

    Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
    Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

    ”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
    Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.

    Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

    Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking



    1 comment on “Den godaste pizzasåsen i slowcookern/tryckkokarenAdd yours →

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *