Risgrynsgröt i slowcooker

Risgrynsgröt i slowcooker

Jag har bränt min sista kastrull!!! Varje år kokar jag risgrynsgröt på julafton och varje år bränner jag eländet! No more!
Med en slowcooker får du inte vara supergod mat, du slipper endel disk och postapokakyptiska kastruller med tillhörande svordomar.

Orginalrecept är från Nadja och hittas här

Tomtegröt till 6 personer :
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1 msk smör
1 tsk salt
9 dl mellanmjölk
2-3 mindre kanelstångar
1/2 tsk vaniljpulver

Strösocker, kanel och mjölk till servering

Gör så här:
Blanda ihop allt i din slowcooker. Sätt timern på 2½-3 timmar HÖG. Tiden beror på ris och din slowcooker. Rör om lite då och då. Du kan lätt köra 2 ½ timmar och sedan lägga på ”hålla-värmen” om den inte skall ätas på en gång.

 

Gröten åts med köttbullssmörgås med rödbetssallad. Nu börjar julkänslan komma 🙂

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

8 comments on “Risgrynsgröt i slowcookerAdd yours →

  1. Hej Linda!
    Tack för länkning, uppskattar det jättemycket då det är du som är proffset på Crock-Pot!

    Ha en underbar dag
    Nadja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.