Crockpot – Risgrynsgröt

den

Jag har bränt min sista kastrull!!! Varje år kokar jag risgrynsgröt på julafton och varje år bränner jag eländet! No more!
Med en crockpot får du inte vara supergod mat, du slipper endel disk och postapokakyptiska kastruller med tillhörande svordomar.

Orginalrecept är från Nadja och hittas här

Tomtegröt till 6 personer :
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1 msk smör
1 tsk salt
9 dl mellanmjölk
2-3 mindre kanelstångar
1/2 tsk vaniljpulver

Strösocker, kanel och mjölk till servering

Gör så här:
Blanda ihop allt i din Crock-Pot. Sätt timern på 2½-3 timmar HÖG. Tiden beror på ris och din Crock-Pot. Rör om lite då och då. Du kan lätt köra 2 ½ timmar och sedan lägga på ”hålla-värmen” om den inte skall ätas på en gång.

image

Gröten åts med köttbullssmörgås med rödbetssallad. Nu börjar julkänslan komma 🙂

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lars skriver:

    Kör detta recept idag, doftar gudomligt haha.

    1. Linda skriver:

      Vad roligt 😊 hoppas det blir gott 👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *