Linssoppa med saffran, potatis och citron

Receptet på den här soppan hittade min man på ett linspaket för 18 år sedan och vi lagade den varje söndagkväll i säkert ett år och tittade på Star Trek Voyager (den tiden då man faktiskt tittade på ett program på TV på en specifik tid 🙂

Den gör sig bäst på höst och vinter då den värmer upp hela kroppen från insidan. Detta är comfort food när den är som bäst!

Den är fortfarande en av de godaste sopporna jag ätit med linser och den är så enkel och har inte många ingredienser.
(Glöm inte att följa mig på Instragram och Facebook för mer inspiration om matlagning i vardagen)

Linssoppa med saffran, potatis och citron
3- 4 port

3 medelstora potatisar
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
2,5 dl röda linser
1 msk tomatpure
2 msk pressad citron
1 pkt saffran
Örtsalt

Gör så här:
Hacka löken och potatisarna i mindre bitar. Fräs löken i lite olja (detta behövs göras annars smakar löken rätt konstigt) och lägg i pottan tillsammans med potatisen och resten av ingredienserna.
Sätt på hög i 3 – 4 h. Servera med nybakat bröd eller vitlöksbröd.

4 comments on “Linssoppa med saffran, potatis och citronAdd yours →

  1. Om jag kör på låg värme, kan den gå i typ 8 timmar då? Tänkte göra den då jag jobbar, och man är ju borta 9 timmar eller ännu mer. Eller ska jag köpa en timer tro?

  2. Denna var supergod!
    Jag hade i lite rivna morötter och lagerblad och hackad vitlök (i med löken) och kryddade med svartpeppar, cayennepeppar och paprikapulver också, för jag gillar stark mat. Både jag och min kille var ense om att detta recept skulle hamna direkt i favoritmappen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *