En söndagsstek som smälter i munnen! Och eftersom jag inte förstekte köttet så tog denna rätt typ 8 min att förbereda…
Jag la köttet på en bädd av äpple, morot, lök och katrinplommon och sedan hällde jag över en marinad och sen fick den stå under eftermiddagen medan vi gjorde annat. Sen var det bara att koka potatisen och vispa ihop såsen (som jag gjorde med skyn som blev i pottan) och dö av matlycka! 😊❤
Fläskkarré på en bädd av morot, äpple och katrinplommon
1 kg fläskkarré
2 äpplen
3 morötter
2 rödlökar
15 katrinplommon
Marinad
2 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära
1 tsk vitlökspulver
2 msk vinbärsgele
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk salt
Gör så här
Skala morötterna och äpplena och skär i bitar. Skär löken i bitar och lägg ner lök, äpple, morot och katrinplommon i crockpoten.
Lägg ner köttet ovanpå frukt och grönsaksbitarna. Blanda ihop marinaden och häll den över köttet.
Sätt på låg i 6- 7 h eller hög i 4- 5 h (min blev klar på hög i 4 h).
Servera med kokt potatis, sås, vinbärsgele och frästa grönsaker
Hur många personer räckte det till?
Hej Frida
Jag skulle säga 6 port eller kanske 4 hungriga vuxna
Mums, bästa receptet. Som pulled park men utan röksmak.
Precis 😊 är inte alltid pepp på det rökiga..
En annan som aldrig gjort stek förut i crock-pot, hur vet man när det är klart? Hur insåg du att din var klar efter 4 h
Vänligen
Malin
Jag använder termometer nu för tiden, det är enklast och sen har jag lärt mig på ett ungefär… Men termometer är att rekommendera 😊
Vilken temp dka det vara då? 😀
Haha, bra fråga- 75 grader ska fläskkarré bara 😊
Fullständigt suveränt recept! Tack!
Hej Mats 🙂 åh vad roligt att du tycker det!
Wooaoo va gott det var!!!!
fick ingenting kvar 🥴
Blir en omgång till i veckan
Tack
Hurra vad roligt att höra 🙂
Åh vad roligt att höra 😊
Kan jag lägga svamp till.Har massvis olika torkade.tex stolt fjällskivling,trattkantarell…
Ja, gör det!! Det blir säkert kanongott 🙂