Crockpot-Kålpudding med vit- och grönkål

​Jag älskar grönkål! Det är lite av en ny förälskelse så just nu stoppar jag ner den lite överallt… T ex omelett med grönkål och chevre eller bara stek den tillsammans med zucchini och svamp med salt och vitlök… Mums!

Så kålpudding med både vitkål och grönkål kan ju liksom inte slå fel!! Vilket det inte gjorde 👍😊 Ett bra sätt att variera den klassiska kålpuddingen.

Kålpudding med vit- och grönkål

​800 g vitkål

200 g grönkål

3 msk ljus sirap

0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning 

0, 5 msk kinesisk soja

Limpan

800 g nötfärs 

2 dl mjölk

1 dl ströbröd

2 msk soja

1 tsk Worcestershiresås

0, 5 msk äppelcidervinäger

1 tsk timjan

1, 5 tsk salt 

Svartpeppar 

Gör så här:

Om du har köpt färdigskivad grönkål så ta några stora nävar och släng ner i crockpoten. Skär vitkålen i mindre bitar och lägg ner den också. Blanda runt. Häll över sirap, smulad buljongtärning och soja.

Blanda ihop ströbröd och mjölk och låt svälla några minuter. Blanda ner kryddor, soja, vinäger och Worcestershiresås och blanda. Lägg ner färsen och knåda ihop till en limpa som du lägger ner ovanpå kålen. 

Sätt på låg i 5-6 h.

Sista 15 min satte jag in hela keramikerytan i 200 grader i ugnen för att få lite yta på toppen .

Servera med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och grönsaker.

Lägg ner kålen i pottan

Lägg färsen på kålen

Efter 5 h på låg

Efter 15 min i ugnen

0 comments on “Crockpot-Kålpudding med vit- och grönkålAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *