En klassisk kalops i slowcooker/tryckkokare

Ibland är det enkla det godaste. Och i pottan så sköter sig maten själv och det behövs bara koka potatis…

Har du inte rödbetor så kan du välja bort det och bara ha det som tillbehör i inlagd form.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

En klassisk Kalops
6-8 portioner
1 kg nötkött t ex högrev
200 g morötter, skalade och skurna i bitar
150 g färska rödbetor, skalade och skurna i bitar
2 gula lökar, skurna i skivor
1 köttbuljongtärning
1,5 dl vatten
2 lagerblad
Salt och peppar

Gör så här:

  • Putsa köttet och skär det i tärningar.
  • Skala och skär morötter, rödbetor och lök i bitar och klyftor. Bryn köttet i en gryta.
  • Lägg kött, morötter, färska rödbetor, lök, smulad buljongtärning och lagerblad i crockpoten.
  • Kör enligr följnade
    • LÅG i 8-10 h
    • HÖG i 6-7 h
    • MEAT/STEW i 50 min (tryckkokare)

Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor eller vinbärsgele.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

9 comments on “En klassisk kalops i slowcooker/tryckkokareAdd yours →

  1. Hej och tack för en massa bra recept. Har precis börjat med slow cooker och förstår inte varför jag inte köpt en tidigare. Har nu gjort ett antal rätter från din lista med fantastiskt resultat 🙂
    I morgon tänkte jag prova att göra Kalops men stämmer det att det inte ska vara någon kryddpeppar? (en petitess kanske men det är ju ofta den som ger kalopsen sin unika smak 🙂

    1. Hej Kenneth 😊 vad roligt att du är igång med den slowcooker! Är man väl igång så brukar man vara fast. I detta recept hade jag inte kryddpeppar men om du vill lägga till det så blir det också kanon 😊😊 lycka till

  2. Hej!
    Om man vill ha en tjockare sås (redd sås) kan man då lägga i vetemjöl också från början?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *