Detta är en klassisker av ett skäl- den är SÅ GOD! Enkel och laga och inga krångliga ingredienser. Detta är också en perfekt lunchlåderätt för att följa upp mitt tidigare inlägg om lunchlådor. Jag slår på grädde och/eller créme fraiche och maizena 30 minuter innan servering så blir den perfekt..
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Biff stroganoff
6-8 portioner
1 kg nötkött i bitar (idag tog jag lövbiff)
2 st gula lökar, skivade
1 msk smör
20 champinjoner i bitar
1 tsk äppelcidervinäger
1,5 tsk kinesisk soja
1 Pressad vitlöksklyfta
1, 5 msk kalvfond eller oxfond
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar
På slutet
2 msk maizena redning
3 dl crème fraiche eller grädde (jag brukar köra 50/50 för det gillar jag bäst 😊)
Gör så här:
Börja med att skiva löken och skära champinjonerna i bitar. Bryn dem i lite smör på medelhög värme så löken blir lite galnsig.
Krydda köttet med saltet, cayennepeppar och paprikapulvret och bryn köttet i omgångar i en stekpanna eller i din slowcooker/tryckkokare eller gryta på spis..
Lägg i resten av ingredienserna (utom grädde eller creme fraiche och maizena) och kör:
- LÅG i 6-7 h
- HÖG i 4-5 h.
- MEAT/STEW i 20 min (tryckkokning)
- Gryta på spis: koka på låg värme i 20-25 minuter
Häll i grädde eller creme fraiche och maizenablandning (du tar 2 msk maizena och typ 0,5 msk vatten och blanda runt). Sätt på HÖG och låt bli varm. Servera med ris och en fräsh sallad.
Viktväktare: Vid 8 portioner och med Milda Mat 4 % eller mini fraiche 5 % så bli grytan 3 SP. Lägg till för ris
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Jättegott och mört! Tog grytbitar. Mycket svampsmak men gillar man svamp så är det toppen. Kryddade lite mer efteråt också. Räckte till 7 port. Två tummar upp! 🙂
Ja vad roligt att det blev bra Yasmine 😊😊
Utvecklade receptet lite pga för lite lövbiff hemma, tog i bacon samt squash! Oj vad gott!!
Vad kan man ta istället för äppelcidervinäger, sonen tål inte äpple 🤗
Du kan egentligen ta vilken vinäger som helst, vitvinsvinäger eller balsamvinäger
Hej!
När du lagt ner mjölkprodukternra så ska slökokarn gå på hög, men hur länge? 🙂
Hej Christoffer
Egentligen bara tills det kokat upp så att smakerna fått utvecklas. 😊👍
Steker du i crock pot också? Så som du börjar receptet?
Ja, jag har den funktionen på mina Crock-pots. Går dock i te om man har t ex keramikgryta… Då får man steka i stekpanna 👍😊