Det absolut bästa sättet att göra köttbullar är att laga dem i slowcookern för att sedan steka på dem när du ska äta dem för att få lite yta. Du slipper stå och steka i evighet och de blir amazing! Detta är ett perfekt köttbullsrecept till advent. Såklart kan du även steka dem som vanligt i stekpanna och du inte har en slowcooker.
Jag trodde jag skulle ha köttbullar för en vecka, men de tog slut på en dag. Jag åt dem tillsammans med familjen med kokt potatis, gräddsås, kokta morötter och lingonsylt och sen köttbullsmackor och swish så var de slut. Får göra dubbelsats nästa gång 😊
På bilderna har jag stekt på dem lite så de får lite yta vilket jag tycker är gott.
Här är årets bok till barn eller barnbarn- Slottsdrakens kokbok! En kokbok för barn i 8-12 års åldern. Här blandas recept med sagor och man får följa med en busiga och matglada draken Flamma in i köket.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Bästa köttbullarna till advent
6 portioner
1 kg blandfärs
1 kokt kall potatis, mosad
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 gul lök, riven
1 ägg
4 msk japansk soja
2 msk kalvfond
1 tsk aromat
2 krm kryddpeppar
Gör så här:
- Om du inte har en kokad potatis så börja med detta, du kan dela den i mindre bitar så går det fortare
- Blanda ihop grädde, mjölk och ströbröd och låt stå ca 20 minuter.
- Blanda ner riven lök, mosad kokt potatis, ägget, japansk soja, kalvfonden, aromaten, salt, kryddpepparoch rör om ordentligt.
- Blanda ner färsen och knåda färsen ett tag så allt blandar sig.
- Rulla stora köttbullar med blöta händer och lägg dem i slowcookern. Först täcker du botten och sedan kan du stalpa försiktigt på höjden.
- Kör på LÅG i 3-4 h eller HÖG i 1,5-2 h.
- Lyft ur köttbullarna ur skyn (de blir rätt mycket sky som man kan göra sås på).
- Om du ska äta dem på en gång så stek dem på lite högre värme i stekpanna så de får yta, annars så lägger du dem i kylen och steker på medelhög värme när de ska ätas.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
3 comments on “Bästa köttbullarna till advent med kryddpeppar”Add yours →