Hej paj! Jag älskar dig!!! Ni som följt mig under sommaren vet att jag insåg att man inte bara kan, utan bör äta paj till frukost soliga dagar (och alla andra dagar)… vet inte hur många varianter jag gjort men ett antal olika bär har varit inblandade- hallon, blåbär, björnbär, jorgubbar, vinbär…
Nu börjar hösten komma och jag insåg att med väder behöver även pajen förändras, så säg hej till äppel och päronpaj med havretäcke… den blev SÅ GOD!
Äppel- och päronpaj med havretäcke
4-6 portioner
Basen
3 äpplen
2-3 päron
1-2 msk sötning (jag använder sukrin mellis)
Kanel
Täcket
3 dl havregryn
1,5 dl havremjöl
0,75 dl sötning (jag använder Nick´s nya sötning)
0,75 dl smör
1 krm salt
Gör så här:
Skala äpplena och päronen och skär i mindre bitar, blanda runt och strö på sötning och kanel. Lägg ett bakplåtspapper i botten av din slowcooker och lägg ner fruktblandningen i botten.
Blanda ihop ingrediernserna till täcket och smula den över frukten. Lägg en träslev under locket så kondensen försvinner och kör på hög i 3-4 h.
Lyft ut och servera med vaniljkvarg (min frukost) eller glass (som efterrätt)
Glöm inte att följa mig på Instagram för mattips i vardagen
Slowcooking 2021!! Detta händer 🙂
- Nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” är här- Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet 😍😍
- Nu sätter vi slowcooking på kartan med en egen slowcookingdag! 23 sep kör vi!
- Jag ska laga mat och prata slowcooking på bokmässan
och sen i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” finns att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Hej Linda,
Vi har en CPE modell och vilken inställning/schema väljer du ”höj” på 3-4 timmar? 🙂
Hälsningar
Miss & Mr
Hej 😊 denna paj är lite knepig i Expressen då det är svårt att ha locket på ”glänt” med en träslev som det går att göra i andra modeller.