Denna gratäng är så god och krämig! Du steker köttfärsen och rör ihop allt och sen häller ner i en ugnsform, strör över ost och sen efter ca 20 minuter är det bara att äta. Så himla bra och enkelt!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina kokböcker.
Krämig köttfärs- och risgratäng med chilisås och curry
6 portioner
600 g nöt eller blandfärs
0,5 purjolök, skuren i bitar
3 hackade vitlöksklyftor eller 1,5 tsk vitlökspulver
2 dl creme fraiche
1 tsk kinesisk soja
1 dl chilisås (typ Heinz)
1,5 tsk curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl okokt matris/långkorningt ris (koktid ca 20 min)
7,5 dl vatten
2 dl riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- I en gryta eller djup stekpanna, bryn köttfärs och purjolök i smör.
- Blanda ner resten av ingredienserna till såsen, samt vatten och okokt ris. Rör om.
- Häll ner allt i en ugnsform och toppa med riven ost.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. (Många har skrivit att det tagit lite längre tid för dem så det kommer variera beroende på rissort 😊)
- Servera med en god sallad.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Att få sms från kokböcker
Lite roligare, annorlunda recept
Mycket enkelt och gott.
Gjorde denna idag och den passade min smak helt. Körde i 30 minuter med basmatiris.
Mycket smakligt!
Hej Inge ,😊 åh det gjorde mig glad 🥰