Busenkel kycklinggryta med tomat och grädde

En kycklinggryta är alltid uppskattad och denn gryta gör du på ett kick med enkla ingredienser 🙂

Du kan använda lökpulver och vitlökspulver för expressvarianten eller använda gul lök och vitlöksklyftor, vad som passar energinivån idag 🙂

Denna gryta är supergod med både ris och pasta så det går bra att göra en dubbel sats och ha olika tillbehör för olika dagar i veckan.

Du kan också variera grytan med att lägga till 1,5 tsk torkad timjan eller 1,5 tsk torkad oregano.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Busenkel kycklinggryta med tomat och grädde
6 portioner

800 g kycklingfilér eller kycklinglårfilér, skurna i bitar
1 gul lök, hackad eller 1,5 tsk lökpulver
3 vitlöksklyftor, hackade eller 1,5 tsk vitlökspulver
2 burkar krossade tomater a 390 g
2 dl vatten
4 msk tomatpuré
0,5 dl ketchup
2 kycklingbuljongtärningar
0,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

På slutet
1,5 dl visp- eller matlagningsgrädde

Gör så här:

  • Bryn kycklingbitarna i smör i en stekpanna.
  • Om du använder gul lök och vitlök: lyft ut kycklingen och bryn lök och vitlök i smör i någon minut.
  • Lägg ner alla ingredienser förutom grädde i gryta, slowcooker eller tryckkokare.
  • Tillaga enligt någon av följande alternativ:
    • Gryta på spis: koka på låg värme i ca 15 – 20 minuter.
    • Slowcooker: Kör på LÅG i 1-1,5 h eller HÖG i 1 h.
    • Tryckkokare: Kör på POULTRY i 10 minuter.
  • Häll ner grädden och låt koka upp i gryta eller kör på HÖG i ca 10 minuter.
  • Servera med ris eller pasta och en god sallad.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Busenkel kycklinggryta med tomat och gräddeAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *