Veckans slowcookertips- påsklovsspecial

Om man har påsklov med kids hemma så känner iallafall jag att det är lite jobbigt att tänka ut både lunch och middag som ska vara så både gott och nyttigt. Så här kommer lite extra tips på rätter som du kan göra storkok på och sedan variera.

Att använda din slowcooker medan du är ute i lekparker, spelar fotboll, tar promenader i skogen eller påtar i trädgården är så bra.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Tacofärs med majs
Tips:
– Nachotallrik: Lägg ut nachochips på en tallrik, bred ut tacofärs och ost, in i micron i ca 1-2 minuter, strö på grönsaker och klicka på gräddfil och salsasås
– Enchiladas: Fyll tortillabröd med tacofärsen och rulla ihop, häll tacosås på och riven ost, in i ugnen (200 gracer i 15-20 minuter)
– Tacotallrik med ris: Koka ris och hacka grönsaker som tomat, gurka, avocado mm och servera gärna med picklad rödlök

Köttfärssås med champinjoner, palsernacka och morot
Tips:
– Servera med spagetti
– Använd såsen och gör en lasagne

Thaifärs med kokosmjölk
Tips:
– Servera med wokade grönsaker och ris
– Skär paprika och purjolök i skivor och servera med nudlar och sojabönor

Mustig kyckling i tomatsås
Tips:
– Dubbla satsen och byt ut kycklinglåren mot kycklinglårfiléer och variera rätten genom att servera kycklingen med ris, pommes och t e x tortellini eller annan pasta

Krämig sötpotatis
Kör ett gäng sötpotatisar en dag och ha sötpotatismos till ett gäng rätter eller använd sötpotatisen i vegetariska biffar

Krämig sötpotatis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *