Dags att börja laga mat med saffran! Detta är en väldigt enkelt och god pastarätt där du får mycket smak av saffran som sedan får hänga med sälta från halloumi, den goda grönkålsmaken och sedan lite knaprig topping i form av blandade frön. Det behöver inte vara svårt att laga lyxig mat!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇
Saffranspasta med halloumi, grönkål och grädde
4 portioner
500 g torkad pasta
1 stor näve grönkål
1 pkt halloumi, skuren i mindre bitar
1 pkt saffran (0,5 g)
3 dl grädde
0,5 tsk vitlökspulver
Salt
Cayennepeppar
Olja till stekning
Topping: Exempelvis pumpakärnor, solrosfrön, pinjenötter
Gör så här:
- Sätt igång pastakokningen enligt instruktioner på pastapaketet.
- Dra bort grönkålsbladen från de större stjälkarna.
- Fräs grönkål på medelhög värme i olja i några minuter tillsammans med lite salt.
- Lyft ur grönkålen och lägg i en bunke.
- Bryn halloumibitarna i olja så de får lite färg, lägg ner grönkål, häll över grädde och saffran och krydda med vitlökspulver, salt och cayennepeppar
- Häll ur pastavattnet när pastan är färdigkokt och blanda ner grönsaks- och halloumiblandningen.
- Servera pasta och toppa med halloumi och frön och nötter.
Piadina med pesto, mozzarella och parmaskinka
0 comments on “Saffranspasta med halloumi, grönkål och grädde”Add yours →