Dessa frallor blev så himla goda! Du rör bara ihop degen på kvällen och sedan bara skär dem i bitar och in i ugnen, typ ingen knådning alls 😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Godaste frallorna
12 st frallor
Blanda ihop:
1,5 tsk torrjäst
1 tsk salt
50 g durumvetemjöl
650 g vetemjöl special
- Låt stå 10 min så torrjästen aktiveras
Blanda i:
5 dl vatten – 37 grader och knåda ihop degen, det behövs inte knådas länge.
- Jäs i över natten eller ca 8 h i rumstemperatur med en kökshandduk över.
- Sätt ugnen på 225 grader
- Själp över degen på en skärbräda och skär degen i 12 delar, du behöver inte knåda något.
- Lägg degbitarna på en bakplåtsklädd plåt. De behöver inte jäsa mer nu.
- Grädda i 225 grader i 10- 12 min
Andra brödrecept
- Ciabattabröd
- Foccacia med fetaost
- Filmjölksbröd i slowcookern
- Durumkorvbröd
- Underbart bröd i slowcookern
- Den bästa limpan någonsin
- Busenkla frukostfrallor
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Gillar enkla recept👏
Ska dom jäsa i kyl över natten?
Jag jäste i rumstemperatur 🙂
Supergoda, ska pröva lägga ost på en del, men blir den inte bränd i den höga ungsvärmen?