Inspirerad av Tommys recept på Turkisk lammgryta (se recept längre ner) gjorde jag denna gryta på högrev. När vi kom hem från förskolan så utbrast 2, 5 åringen:
– Mamma, det luktar så väldigt gott!
Han hade helt rätt, det var som att gå in i en dröm av lukter. Rätt mycket olika kryddor, men de flesta har man hemma.
Turkisk gryta på högrev
1, 2 kg högrev
3 morötter
3 hackade vitlöksklyftor
2 paprikor eller 8 små padronpaprikor
2 dl vatten
0, 5 mörk oxbuljongtärning
Saften från 1/4 citron
1 tsk malen ingefära
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 tsk sumak (kan uteslutas om man inte har det. Det är en krydda som hittar i butiker med orientaliska varor)
4 msk tomatpuré
2 lagerblad
1 tsk salt
Gör så här:
Skär köttet i bitar och bryn det i en stekpanna. Fräs även vitlök och paprikan skuren i bitar för extra smak. Lägg ner allt i din Crock-Pot och blanda runt.
Kör på låg i 4-5 h och servera med ris eller klyftpotatis och kanske en tzatziki.
Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Hej!
Kanongod, men har du provat ha i grädde den sista halvtimmen för att få det lite mer såsigt?
Nej, har inte provat men det låter onekligen som en fantastisk idé 😊😊😊