Tomat- och morotssoppa i slowcookern med fetaost och bacontopping

Dags för kylskåpsrens! På bokmässan var det många matseminarium kopplade till matsvinn, klimatsmart och även jag brinner extra mycket för detta. Så igår kom jag hem från Göteborg och öppnade kylen och tittade vad som fanns. Några ledsna morötter låg i grönsakslådan och sedan hittade jag en burk krossade tomater. Hade även bacon och fetaost och tänkte- detta kan bli grymt! Det blev det oxå 🤩🤩 Prova!! Busenkelt, billigt och riktigt mumsigt!

Tomat- och morotssoppa med fetaost och bacontopping
4-6 portioner

4 stora morötter, skalade och skurna i mindre bitar
1 burk krossade tomater
1 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt

Topping
Stekt bacon eller rostade solroskärnor
Fetaost

Gör så här
– Lägg ner alla ingredienser till soppan i slowcookern, rör om
– Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h

– Häll ner soppan i en bunka och mixa den slät med en stavmixer
– Servera i en skål med stekt bacon eller rostade solroskärnor och smulad fetaost

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *