En väldigt enkel gryta som blir så himla god. Jag hade vildsvin i denna gryta men du kan prova dig fram med annat kött, både fläskkarré och nötkött blir jättegott.

Mustig gryta med timjan, morötter och grädde
4-6 portioner
800 g grytbitar, vildsvin eller fläskkarré eller nötkött
1 gul lök
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk persilja
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk soja, kinesisk
1 tsk salt
Svartpeppar efter smak
På slutet
1 msk majsstärkelse, Maizena blandat med 1 msk vatten
2 dl vispgrädde, matlagninsgrädde eller havregrädde
Gör så här:
Bryn kött och lök i en stekpanna eller direkt i slowcookern om du har den funktionen. Om du inte hinner detta steg så lägg ner köttet på en gång men hoppa över löken, den blir inte bra om den inte får förstekas
Lägg ner resten av ingrediernserna i slowcookern och kör 6-7 h på låg
Rör ihop maizena med lite vatten och häll ner samtidigt som grädden, rör om. Sätt grytan på hög och kör ca 20-30 minuter till samtidigt som du gör tillbehören. Jag åt denna gryta till stekt rösti (färdig) men kokt potatis, ugnsbakad potatis eller ris blir väldigt gott också.
Slowcookerkokboken
Boken sålde slut på 4 veckor och den är på omtryck och nu kan du förbeställa den igen på Isaberg Förlag. Så in och boka din bok på en gång 🙂 Den kommer även finnas på Bokus när den släpps

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
